Zápasy s Bardejovom sme zvládli,2 víťazstvá sú doma, ale zaplatili sme za ne vysokú daň...

20.01.2014 11:09

Na svoj úvodný dvojzápas odvetnej časti 1. ligy žien cestovali basketbalistky Tydamu do kúpeľného mesta Bardejov. Domáce boli posilnené o skúsenejšie hráčky, čím dokázali dlhšie držať krok s hostkami. Nikto však netušil, že po niekoľkých minútach hry sa odštartuje séria zranení na oboch stranách. Bol to "čierny" deň pre obidve družstavá. Najprv si Minčíková (Tydam) vykĺbila palec pri vypichovaní lopty, v druhom polčase si zase domáca hráčka po zmene smeru zranila koleno. Po tomto oslabení domácich Bardejovčaniek začali Tydamčanky bodovo odskakovať, keď po 3. štvrtine viedli 41:52. V poslednej 10-minútovke už nepripustili zvrat a zápas sa skončil víťazstvom Košičaniek 54:79.

Zostava a body: Žingorová 16, Tereščáková 13, Stantienová 12, Bódišová 11, Bállová 6 (9 ziskov, 5 asistencii), Kotíková 6, Galvánková 6, Šostáková 5, Minčíková, Špilárová po 2, Lengyelová

Druhý zápas mal od začiatku rýchlejšie nasadenie. Hostky zlepšili obrannú aj útočnú fázu, čo sa odzrkadlilo aj vo výsledku úvodného dejstva 7:25. Do polčasu dokázali svoje skóre dokonca zdvojnásobiť na 52 bodov, kým domáce, oslabené o ďalšie dve hráčky, sa dostali len na hranicu 22 bodov. Rýchle protiútoky a výšková prevaha hrali v prospech Košičaniek. Ani pripustená tvrdšia hra zo strany rozhodcov nezabránila rozbehnutému Tydamu UPJŠ pohodlne si dokráčať k zisku dvoch bodov (Výsledok 2. zápasu: 41:115). V závere však prišla ešte nepríjemná správa pre hosťujúce hráčky. 2 minúty do konca sa zranila Lengyelová, ktorá si nepríjemne natiahla väzy v oblasti bedrového kĺbu. Bardejovská pohotovosť tak zažila rušné poobedie s basketbalistkami a ich rôznymi diagnózami. Bol to naozaj pestrý deň na zranenia a všetkým prajeme skorý návrat na ihrisko. 

 

Našťastie, zranenia našich hráčok neboli tak vážne. Obidve sa už zapojili do tréningového procesu a čoskoro budú opäť aj v zápasovej zostave :)

Zostava a body: Stantienová 31, Šostáková 20, Tereščáková 16, Kotíková 12, Bódišová, Žingorová 11, Lengyelová 6, Špilárová, Galvánková po 3, Bállová 2