Tydamčanky pokračujú vo víťaznom ťažení

12.12.2013 17:29

Basketbalistky Tydamu UPJŠ sa po 5. kole 1. ligy žien skupiny Východ držia na 1. mieste. 

Počas uplynulých víkendov absolvovali zápasy postupne s košickým rivalom ŠŠK UNION Press Košice dve stretnutia na domácej pôde. V prvom zápase ich jasne deklasovali výsledkom 119:28. Hostky prišli v ochudobnenom zložení, a tak im domáce nedali žiadnu šancu. Bol to pekný kolektívny výkon, navyše aj so sladkou príchuťou, keďže sa dosiahla hranica 100 bodov. 

Druhý zápas už nebol tak jednoznačný. Súperkám sa rozšírila lavička a hrali rýchlejší, dynamickejší basketbal. Domáce si aj napriek tomu udržiavali bodový náskok a polčas vyhrali o 21 bodov (48:27). Po zmene strán basketbalistky Tydamu pokračovali v zvyšovaní rozdielu, hoci v niektorých úsekoch darovali súperkám ľahké koše. Do konca zápasu UNION nevymyslel žiadnu vážnejšiu taktiku na domáce, a tak si Tydam UPJŠ pripísal na konto ďalšie víťazstvo 87:58.  

 

Posledný novembrový deň basketbalistky Tydamu vycestovali na dvojzápas do Rožňavy. Ani oneskorený začiatok nič nezmenil na priebehu zápasu. Rožňavčanky nastúpili v oslabenom zložení. Zostavu tvorili najmä mladé hráčky, Tydamčanky preto pridávali jeden kôš za druhým. V 1. štvrtine dovolili súperovi len jediný bod a do polčasu ich tiež veľa nepribudlo (9:39). Na ihrisku sa vystriedalo všetkých 12 hráčok a každá z nich bodovo prispela. Po záverečnom klaksóne ukazovala tabuľa priepastný bodový rozdiel v prospech hostiek 28:77. 

 

Na druhý zápas nastúpili obe družstvá po hodinovej prestávke. Navyše, domáca Rožňava sa posilnila o bývalú extraligovú hráčku Radku Deckerovú. Basketbalistky Tydamu aj napriek tomu predčili svojho súpera vo všetkých ukazovateľoch a kolektívnou hrou dosiahli ďalší úspech. Konečný stav bol 39:93, čím potvrdili svoje miesto na čele tabuľky východnej skupiny, avšak iba s tesným rozdielom skóre pred Popradčankami.

 

Tabuľka: Družstvo                              Zápasy    Body

1. TYDAM UPJŠ Košice               10        19

2. BAM Poprad                           10        19

3. ŠŠK UNION Press Košice         12        18

4. BK Eilat PU Prešov                  10        15

5. MBK Región Rožňava              10        15

6. BKM Bardejov                         10        12

7. ŠŠK Basket St.Ľubovňa           10        10