Súboj rivalov úspešnejší pre basketbalistky Tydamu UPJŠ

17.02.2014 12:22

Cez víkend odohrali Tydamčanky 2 zápasy proti svojmu rivalovi z Prešova. Odveta sa uskutočnila na pôde súpera. Zápasy medzi týmito družstvami sú vždy špecifické a predpokladal sa vyrovnaný priebeh stretnutia. Nasvedčoval tomu aj stav z 1. štvrtiny, ktorá sa skončila 13:20 v prospech Tydamu. Ďalšia 10-minútovka však bola jednoznačne v réžii hostiek - vyhrali ju 23:6, čím si vytvorili dostatočný náskok pred domácim Prešovom. Basketbalistky Tydamu využívali väčšiu obratnosť pod košom, dôraznejší doskok a Prešovčanky predčili aj v počte ziskov či asistencií. Po zmene strán sa nič výrazné nezmenilo. Košičanky pokračovali vo svojom nasadení, keď v 3.štvrtine domácim dovolili navýšiť skóre len o 4 body. Posledné dejstvo tiež nenabralo punc dramatickosti, hoci sme súperovi dovolili dať 19 bodov. Hosťujúce Tydamčanky si kolektívnym výkonom vybojovali dôležité 2 body za víťazstvo 42:78. 

Zostava a body: Žingorová 16, Stantienová, Galvánková po 15, Bállová, Tereščáková po 8, Minčíková, Lengyelová po 4, Šostáková, Špilárová po 3, Mladšíková 2, Valicová

 

Nedeľňajší zápas sa prekvapivo niesol v podobnom duchu ako v sobotu. Úspešnejšie vstúpili do hry opäť hostky, keď vyhrali 1. štvrtinu 10:19. Rozhodujúcou sa ukázala byť druhá 10-minútovka, ktorú Košičanky vyhrali 11:26. Odskočili tak od domácich, čím si pridali na hernej pohode. Ostatné štvrtiny totiž neboli už také jednoznačné (3. štvrtina 11:14 ; 4. štvrtina 15:19 obe v prospech Tydamu). Zaujímavosťou bolo, že konečný výsledok sa v bodovom ukazovateli takmer zhodoval - nastrieľali sme rovnako 78 bodov, kým Prešov nastrieľal iba o 5 bodov viac ako v prvom zápase. Stav 47:78 znamenal ďalšiu výhru pre šikovné baby z Tydamu UPJŠ.

Zostava a body: Stantienová 17, Žingorová 13, Minčíková 11, Valicová, Mladšíková po 8, Bállová, Špilárová po 6, Šostáková 4, Galvánková 3, Lengyelová 2, Tereščáková

 

Najbližšie sa basketbalistky Tydamu UPJŠ predstavia 1. a 2. marca prvýkrát v tomto roku na domácej palubovke proti súperovi z Popradu.