Druhý zápas s Popradom jednoznačne v réžii východniarok

11.11.2013 19:37

Po premiérovej prehre žien Tydamu UPJŠ, cestovali východniarky do Popradu s cieľom oplatiť súperovi prehru. Predchádzajúci deň chýbali v zostave dve opory - Janka Stantienová a Zuzka Tereščáková, ktoré boli pripravené pomôcť dotiahnuť družstvo k víťazstvu. 

Zápas mal úplne opačný priebeh ako v sobotu. Hostky z východu už od začiatku dobre bránili a nedovoľovali Popradu ľahko zakončovať ako tomu bolo predošlý zápas. Hral sa rýchly basketbal, v ktorom mali jasne "navrch" Tydamčanky a po 1. štvrtine viedli už 5:21. Ani 2. štvrtina nepriniesla bodový nárast pre Poprad, tempo diktovali Tydamčanky. Skóre narastalo vďaka protiútokom, presnejšej streľbe, agresívnejšej obrane. Strelecká šťastena sa odklonila od Popradčaniek, ktoré za polčas nastrieľali len 11 bodov a súper im odskočil až na rozdiel 30 bodov. 

Takéto manko sa už domácim pri rozbehnutom Tydame ťažko dobiehalo. Ani v druhom dejstve sa na strane Popradu nič výrazné neudialo, a tak po záverečnom klaksóne svietil na tabuli stav 34:79 pre Košičanky. 

Vyjadrenie zastupujúcej trénerky Dominiky Krivánekovej pre popradskú stránku bamp.sk vyjadrovalo zaslúženú spokojnosť:  "Dnes to už bolo niečo iné, hrali sme svoju hru, čo sme včera nerobili. Po prehratom zápase sme sa nezložili, naopak sme sa vyhecovali a hrali to, čo vieme. Už sme vedeli kto je Poprad, čo hrá Poprad. Teším sa na odvetný zápas doma a už teraz verím, že bude dobrý." 

 

Zostava a body: Žingorová 21, Mladšíková, Stantienová po 12, Tereščáková 8, Šostáková 6, Bállová, Galvánková po 5, Evelleyová 4, Minčíková, Valicová, Lengyelová po 2, Špilárová

 

-žž-