Prvá prehra Tydamu UPJŠ

11.11.2013 18:24

Basketbalistky Tydamu UPJŠ nastúpili na sobotňajší zápas s odhodlaním vyhrať a udržať si čisté konto. Popradské hráčky hneď od úvodu naznačovali, že nebudú ľahkým súperom, čo potvrdilo aj skóre po 1. štvrtine 22:15 v prospech domácich. Tie vo svojom rýchlom tempe pokračovali i naďalej, čo robilo východniarkam problémy. Pred polčasom im dokonca Popradčanky odskočili  na rozdiel 15 bodov. Domáce aktívne ohrozovali kôš, kým basketbalistky Tydamu sa strelecky trápili. Úspešnosť streľby z poľa vykazovala slabých 25 %. Avšak, nevzdávali sa a zlepšenie obrany malo za následok postupné doťahovanie sa na súpera. Do polčasu upravili stav na 34:31 stále pre domáce hráčky.

Po taktickom dohovore slečny trénerky hra Tydamu pôsobila po zmene strán lepším dojmom. Začali získavať lopty, premieňali vyložené šance a vytvorili si 5-bodový náskok 45:50. Popradčanky ale neskladali zbrane. Pritvrdili v obrane, čím znemožňovali Tydamu zakončovať z pripravených situácií. Lopty tak niekedy skončili iba nahodením na dosku a doskokom súpera, čím sa opäť dostávali na koňa. Bojovnosť však preukazovali obidve družstvá. Napínavý zápas s dramatickým záverom iste ulahodil prítomným divákom.

Posledné sekundy zvládli lepšie domáce Popradčanky, a tak si basketbalistky Tydamu odnášali spod Tatier prvú tohtosezónnu prehru. Zápas sa skončil tesne 65:61. Ako sa vyjadrila zastupujúca trénerka Dominika Kriváneková pre bamp.sk: "Tento zápas nás však niečo naučil a takýto by mal byť každý zápas v prvej lige."  

 

 

Zostava a body: Žingorová 13, Valicová 12, Šostáková 8, Evelleyová 7, Bállová, Minčíková po 6, Galvánková 5, Kotíková, Mladšíková po 2, Lengyelová, Špilárová

 

-žž-